Om bloggandet

Blogg... Det är så många i det här landet som bloggar, en del som till och med försörjer sig på att blogga.

Varför bloggar man egentligen?
Är det för att man tycker att det är skönt att skriva av sig?
Är det för att få bekräftelse att människor vill veta vad man tar sig för med sitt liv, sin vardag?
Är det för att alla andra gör det?
Är det ett bra sätt att komplettera detta evervinnerliga Facebook användande? Ett sätt att utveckla statusraden ;)?
Blir man viktigare hos sina vänner?
Blir vännerna viktigare för en?

Någonstans tror jag att det är en liten egotripp att blogga, att "dela med sig" till vänner och faktiskt, till folk som man inte har en aning om vem det är.
Det kan vara Kalle i kassan, strippan Kajsa eller pedofilen Rasmus. Hur fan vet man? Och vad vill man egentligen dela med sig av sitt liv till pedofilen Rasmus? Tänk om Rasmus tycker att dina barn är mysiga att titta på. Tänk om han tycker att din familj, är en familj han vill leva tillsammans med, så att han börjar bli en del av ditt liv i cybern? Vad vill vi ge Rasmus, Kalle eller Kajsa? Vill vi ge dem senaste familjebråket? Vill vi ge dem lyckan då det föds en ny medlem i familjen? Vill vi ge dem listan på vad vi har spenderat vår lön på?

Konstigt att man alltid, alltid ska vara tillänglig och öppen med vad som händer i våra liv, men vi ska på samma gång inte vara privata med arbetskollegor, knappt med vänner... Vilka har skapat det här samhället? Vilka vill leva i det? Ifrågasätter vi normerna i det tillräckligt ofta? Granskas lagarna, som är normskapande, tillräckligt ofta? Vissa anser att vi borde lagstifta mindre, jag är nog av den åsikten att vi kanske inte ska tillföra jättemycket fler förbud, men kanske precisera ramlagarna mer...?

Om man bloggar för att bli viktigare hos sina vänner, att de ska se svart på vitt hur lycklig man är på nya jobbet eller hur piss man mår, kanske man ska ifrågasätta vad man vinner på att ha personerna kvar i sitt liv, eller om de ens är en del av ens liv - egentligen?

Jaa, det finns mycket funderingar i den här skallen. Svaret på varför jag bloggar; Jaa....kanske en kombination av allt? Förutom det där med vännerna då... vet inte ens om mina vänner vet att jag bloggar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0